Kontrolní hlášení - Křempek, Vojtěch (2016)
Tato bakalářská práce pojednává o institutu Kontrolního hlášení. Hlavním cílem práce je kvantifikovat náklady firem související s implementací a provozem kontrolního hlášení. Dalšími cíli je srovnání těchto nákladů dle velikosti plátců a zmapování praktických problémů souvisejících s vyplněním KH. V první části je vysvětlen princip karuselového podvodu a nastíněny způsoby boje proti němu. Jsou zde také nastíněny základní informace o kontrolním hlášení. Druhá část se zaměřuje na problematické otázky, které souvisejí s nově zavedeným institutem kontrolního hlášení v České republice. Ve třetí kapitole jsou kvantifikovány jednorázové i průběžné druhy nákladů souvisejících s kontrolním hlášením.