Finanční analýza České pojišťovny a.s. - Bartoš, Marek; Bártová, Hana; Rybák, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou České pojišťovny v letech 2012 až 2014. Je rozdělena do tří částí. První (teoretická) část se zabývá objasněním pojmu finanční analýza, přibližuje metody a ukazatele, které se při provádění finanční analýzy využívají, vymezuje skupiny uživatelů, kteří čerpají informace z finanční analýzy, a vysvětluje odlišnosti finanční analýzy pojišťoven od finanční analýzy nefinančních podnikatelských subjektů. Předmětem dalších dvou (praktických) částí je samotná finanční analýza České pojišťovny a dále komparace výsledků z ní získaných s výsledky finanční analýzy pojišťovny Kooperativa a pojišťovny ČSOB.
Vedoucí práce: Hana Bártová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses