Analýza veřejných a soukromých výdajů na zdravotnictví ve vybraných zemích EU - Vu, Sylva; Maaytová, Alena; Kosák, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce porovnává výdaje na zdravotnictví v zemích Česká republika, Švédsko a Velká Británie v letech 1995 - 2013. Zabývá se dělením výdajů na veřejné a soukromé a zdroji financování zdravotnictví vybraných zemí. V první kapitole je popsána typologie zdravotních systémů, jejich historické základy a současná podoba, do které se vyvinuly. Druhá kapitola se zabývá komparací zdravotních systémů České republiky, Švédska a Velké Británie. Třetí kapitola se věnuje podrobné analýze výdajů na zdravotnictví těchto zemí, a v kapitole čtvrté jsou popsány aktuální problémy v oblasti zdravotnictví.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses