Veřejné finance ve zdravotnictví a eHealth - Paris, Marek (2016)
Bakalářská práce pojednává o problematice veřejných financí ve zdravotnictví v kontextu práva občana na informace. V první kapitole je vymezen pojmem eHealth a jsou popsány zákony týkající se svobodného přístupu k informacím. Druhá kapitola se zabývá finančními toky v českém zdravotnictví, následně analyzuje strategické plány vybraných veřejných institucí zabývajících rozvojem koncepce eHealth a již realizované projekty, které v posledních letech vznikly v České republice. Třetí kapitola se věnuje analýze praktického získávání informací od povinných subjektů.