Hodnocení kvality ve zdravotnictví - Šlajs, Pavel (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na hodnocení kvality českého zdravotnictví a na možnosti jejího zlepšení. Proto byl popsán systém českého zdravotnictví, včetně jeho subjektů, financování a způsobů úhrad péče. Dále byly charakterizovány různé přístupy ke kvalitě péče a systémy jejího hodnocení. Kvalita zdravotní péče v ČR byla zhodnocena pomocí komparace indikátorů kvality se zeměmi OECD a také analýzy průzkumů spokojenosti pacientů s kvalitou poskytované péče. Na základě zjištěných skutečností jsou předložena doporučení pro budoucí zlepšení kvality zdravotní péče v ČR.