Hodnocení kvality ve zdravotnictví - Šlajs, Pavel; Maaytová, Alena; Kosák, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na hodnocení kvality českého zdravotnictví a na možnosti jejího zlepšení. Proto byl popsán systém českého zdravotnictví, včetně jeho subjektů, financování a způsobů úhrad péče. Dále byly charakterizovány různé přístupy ke kvalitě péče a systémy jejího hodnocení. Kvalita zdravotní péče v ČR byla zhodnocena pomocí komparace indikátorů kvality se zeměmi OECD a také analýzy průzkumů spokojenosti pacientů s kvalitou poskytované péče. Na základě zjištěných skutečností jsou předložena doporučení pro budoucí zlepšení kvality zdravotní péče v ČR.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses