Analýza českého kapitálového trhu - Klimčák, Ivan (2016)
Cílem této práce je vymezení kapitálového trhu v podmínkách České republiky, včetně popisu jednotlivých částí tvořících funkční celek, obohacený o historický vývoj. Analýza se zaměřuje na organizátory sekundárních trhů na území České republiky, především na Burzu cenných papírů Praha, a.s., s využitím metod časové a teritoriální komparace. Práce obsahuje popis některých významných událostí transformujících český kapitálový trh do současné podoby.