Cenové bubliny na finančních trzích - Khot, Edita (2016)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice prognózy cenových bublin. Definuje jev cenových bublin jako celek, jeho složky, vznik a důsledky. Práce představuje zajištění cenových bublin obecně dle jejich funkcí a členění a také jejich spojení s konkrétní situací a vztahem k ceně aktiva. Popisuje jednotlivé metody analýzy a prognózy a stanovuje předpoklady jejich využití. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole jsou cenové bubliny, analýza jejich ukazatelů a důvody vzniku vymezeny teoreticky. Ve druhé kapitole se vymezují jednotlivé metody prognózy. Třetí kapitola zahrnuje aplikování vybraných metod v praxi a možnost jejich kombinace.