Cenové bubliny na finančních trzích - Khot, Edita; Blahová, Naďa, 1958-; Šedivý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice prognózy cenových bublin. Definuje jev cenových bublin jako celek, jeho složky, vznik a důsledky. Práce představuje zajištění cenových bublin obecně dle jejich funkcí a členění a také jejich spojení s konkrétní situací a vztahem k ceně aktiva. Popisuje jednotlivé metody analýzy a prognózy a stanovuje předpoklady jejich využití. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole jsou cenové bubliny, analýza jejich ukazatelů a důvody vzniku vymezeny teoreticky. Ve druhé kapitole se vymezují jednotlivé metody prognózy. Třetí kapitola zahrnuje aplikování vybraných metod v praxi a možnost jejich kombinace.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses