Daň z nemovitých věcí jako zdroj financování obecní infrasturktury - Žďárský, Marek (2016)
Tato práce popisuje příjmy místních samospráv, převážně však daň z nemovitých věcí. Hlavním cílem je dokázat možnost financování opravy pozemních komunikací výnosem z daně z nemovitých věcí. Zpracovaná případová studie Řevnice potvrzuje, že v jejich případě by to bylo možné při zvýšení místního koeficientu na hodnotu 5. Dále je zde popsáno dalších pět obcí, které místní koeficient navýšily v minulosti a opravily komunikace za pomoci úvěru, který nyní splácí dodatečným výnosem daně.