Daň z nemovitých věcí jako zdroj financování obecní infrasturktury - Žďárský, Marek; Sedmihradská, Lucie; Vaskovskyi, Anton; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato práce popisuje příjmy místních samospráv, převážně však daň z nemovitých věcí. Hlavním cílem je dokázat možnost financování opravy pozemních komunikací výnosem z daně z nemovitých věcí. Zpracovaná případová studie Řevnice potvrzuje, že v jejich případě by to bylo možné při zvýšení místního koeficientu na hodnotu 5. Dále je zde popsáno dalších pět obcí, které místní koeficient navýšily v minulosti a opravily komunikace za pomoci úvěru, který nyní splácí dodatečným výnosem daně.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses