Komparace ekologických daní v oblasti dopravy ve vybraných zemích EU - Halašta, Martin (2015)
Cílem této bakalářské práce je komparace ekologického zdanění v dopravě ve vybraných státech Evropské unie. Teoretická část práce se věnuje problematice dopravy, nastavení a klasifikaci nástrojů regulace dopravy. Další část práce popisuje teorii ekologických daní a jejich harmonizace v rámci států EU. Praktická část je zaměřena na analýzu daňových výnosů, daňové zátěže a sazeb daní, poplatků v dopravě a jejich odlišností.