Komparace ekologických daní v oblasti dopravy ve vybraných zemích EU - Halašta, Martin; Zimmermannová, Jarmila; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této bakalářské práce je komparace ekologického zdanění v dopravě ve vybraných státech Evropské unie. Teoretická část práce se věnuje problematice dopravy, nastavení a klasifikaci nástrojů regulace dopravy. Další část práce popisuje teorii ekologických daní a jejich harmonizace v rámci států EU. Praktická část je zaměřena na analýzu daňových výnosů, daňové zátěže a sazeb daní, poplatků v dopravě a jejich odlišností.
Vedoucí práce: Jarmila Zimmermannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses