Koncepce islámského účetního výkaznictví se zaměřením na Ijarah kontrakt - Kapitanová, Anna; Zelenková, Marie, 1973-; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato diplomová práce je zaměřená na problematiku koncepcí islámského účetnictví s bližším zaměřením na kontrakt Ijarah, který svou podstatou odpovídá konvenční leasingové smlouvě. Umožňuje čtenáři získat obsáhlý přehled o principech islámských financí, islámských bankovních produktech a islámských účetních zásadách. Jsou objasněny cíle islámského účetnictví, základní účetní výkazy a jejich potřebné náležitosti. Teoretické popsání Ijarah smlouvy je posléze následováno i praktickým příkladem, ve kterém je kladen důraz na rozdíly v konvenčním a islámském přístupu.
Vedoucí práce: Marie Zelenková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses