Dopad změn sazeb DPH na domácnosti - Tahavská, Michaela (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá daňovým břemenem domácností. Cílem práce je analýza dopadu změn sazeb DPH na domácnosti v České republice v letech 2012 až 2015. První kapitola se zaměřuje na obecnou charakteristiku DPH, druhá na analýzu studií, které již na toto téma byly napsány. Třetí kapitola se zabývá zpracováním statistických dat a přiřazením daňových sazeb spotřebním výdajům a v poslední kapitole jsou prezentovány výsledky analýzy, které jsou demonstrovány na grafu a v tabulkách.