Finanční analýza společnosti KRAKONOŠ, spol. s r. o. - Vomáčka, Lukáš (2016)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti KRAKONOŠ, spol. s r. o., a zhodnotit její celkovou finanční situaci za roky 2010 - 2014 s využitím veřejně dostupných dat. Práce je rozdělena do dvou částí - metodické a praktické. Metodická část obsahuje vymezení metod a ukazatelů finanční analýzy, které jsou následně použity v druhé části práce. V praktické části se nachází již samotná finanční analýza společnosti, která obsahuje horizontální a vertikální analýzu, poměrové ukazatele, bankrotní a bonitní modely. Hodnoty vybraných poměrových ukazatelů jsou navíc porovnávány s odvětvovým průměrem. Na závěr praktické části je sestavena SWOT analýza.