Finanční analýza Eaton Industries s.r.o. - Pham Minh, Dung (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou podniku Eaton Industries s. r. o. Analýza je vypracovaná na základě veřejně dostupných účetních výkazů roků 2010 - 2014. Cílem práce je celkové zhodnocení finanční situace společnosti pomocí standardních nástrojů finanční analýzy, mezi které patří horizontální a vertikální analýza a poměrové ukazatele. Analytické výpočty jsou doprovázeny interpretacemi, které kladou důraz na fundamentální výklad účetních výkazů společnosti. Konkurenceschopnost analyzované společnosti je porovnána s průměry průmyslového odvětví CZ-NACE 29 a jako poslední je provedena strategická analýza tržního prostředí využitím Porterovy analýzy pěti sil.