Charakteristika poptávky po zdravotním pojištění cizinců - Nesterova, Svetlana; Ducháčková, Eva, 1958-; Galuška, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tématem bakalářské práce je charakteristika poptávky po vybraném finančním produktu. Cílem bakalářské práce je vymezit charakteristické rysy poptávky po zdravotním pojištění pro cizince v ČR. V této práci se zaprvé klade otázka, jaké faktory determinují a ovlivňují poptávku po vybraném finančním produktu. Dále je stanovena otázka, jaké charakteristické vlastnosti mají zákazníci, preferující jednotlivé typy zdravotního pojištění. Pro nalezení odpovědí na tyto otázky byl zanalyzován trh komerčního zdravotního pojištění pro cizince na základě sekundárních zdrojů (webové stránky pojišťoven, články a statistiky, vztahující k tématu apod.) a na základě primárních zdrojů (dotazníkové šetření cizinců). Výsledkem je charakteristika nabídky a poptávky na trhu komerčních zdravotních pojišťoven v ČR, profilování jednotlivých zákaznických segmentů, určení současných trendů v poptávce. Práce používá následující metody: analýza, syntéza, deskripce, literární šetření, dotazníkové šetření.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses