Analýza sentimentu zákaznických recenzí - Hrabák, Jan; Helman, Karel; Malá, Ivana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato práce se zabývá analýzou sentimentu nestrukturovaného textu a její praktickou aplikací na reálná data, která byla stažena z portálu Yelp.com Cílem teoretické části této práce je podat ucelený přehled o historii, metodách a využití analýzy sentimentu. Čtenář je zde obeznámen se základními pojmy a postupy. Teoretická část se zaměřuje zejména na klasifikační metodu Naivní Bayes, která bude použita v praktické části. V praktické části je detailně popsán datový soubor, který je použit pro pozdější analýzu. Čtenář je také podrobně seznámen s procesem přípravy dat, s konstrukcí a testováním klasifikačního modelu. Na závěr jsou prezentovány výhody a nevýhody zvoleného modelu a popsány možnosti jeho uplatnění.
Vedoucí práce: Karel Helman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses