Vliv ekonomických krizí na integraci Evropské unie - Bartušková, Hana; Karpová, Eva; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato disertační práce se zabývá aktuálním tématem proměn Evropské unie během ekonomické krize 2008/2009. Práce definuje integrační systém Evropské unie a na základě jeho proměn popisuje mechanismus změny v samotné ekonomické integraci. Hlavním výzkumnou otázkou je to, zda samotná ekonomická krize vede k prohlubování ekonomické integrace, nebo naopak k dezintegračním tendencím v integračním uskupením. Práce je postavena na analýze pohybu zboží, služeb, osob a kapitálu na vnitřním trhu Evropské unie a také na analýze prohlubování institucionální integrace Evropské unie. A na základě analýzy těchto dat práce zkoumá, jak je propojena institucionální a reálná ekonomická integrace v Evropské unii se stavem ekonomiky v členských státech.
Vedoucí práce: Eva Karpová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská studia [obor disert. práce]; disertace; dissertations