Ocenění podniku společnosti Subterra a.s., - Blašková, Nikola (2016)
Cílem diplomové práce je odhad tržní hodnoty podniku společnosti Subterra a.s. ke dni ocenění 1.1.2014. Východiskem pro ocenění je strategická analýza, jejímž výstupem je prognóza tržeb oceňovaného podniku, která vychází z perspektiv stavebního trhu. Následně byla provedena finanční analýza potvrzující předpoklad going concern. Další kapitola se věnuje prognóze generátorů hodnoty, na základě které byl sestaven finanční plán. Samotné ocenění je provedeno metodou DCF Equity a doplňkově i metodou tržního porovnání.