Ocenění podniku společnosti Subterra a.s. - Blašková, Nikola; Mařík, Miloš, 1947-; Plíva, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem diplomové práce je odhad tržní hodnoty podniku společnosti Subterra a.s. ke dni ocenění 1.1.2014. Východiskem pro ocenění je strategická analýza, jejímž výstupem je prognóza tržeb oceňovaného podniku, která vychází z perspektiv stavebního trhu. Následně byla provedena finanční analýza potvrzující předpoklad going concern. Další kapitola se věnuje prognóze generátorů hodnoty, na základě které byl sestaven finanční plán. Samotné ocenění je provedeno metodou DCF Equity a doplňkově i metodou tržního porovnání.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses