Hodnocení výkonnosti společnosti AGRALL, s.r.o. - Příbramská, Nikola (2016)
Cílem diplomové práce je zhodnotit výkonnost společnosti AGRALL s.r.o., která se zabývá prodejem zemědělské techniky. Práce je pomyslně rozdělena na dvě části. V první části jsou uvedeny teoretické předpoklady a následně použité metody. Druhá část aplikuje teoretické poznatky na data vybrané společnosti. Nejdříve je zhodnocena výkonnost pomocí tradičních ukazatelů rentability a následně pomocí ekonomické přidané hodnoty počítané podle metodiky Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Aby byla zajištěna lepší vypovídací schopnost, jsou hodnoty ukazatelů společnosti porovnány nejdříve s hodnotami za dané odvětví a následně s hodnotami zvoleného konkurenčního subjektu. V závěru práce jsou vyhodnoceny zjištěné poznatky a uvedena doporučení na zlepšení