Hodnocení výkonnosti společnosti AGRALL, s.r.o. - Příbramská, Nikola; Pevná, Jana; Stejskalová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Cílem diplomové práce je zhodnotit výkonnost společnosti AGRALL s.r.o., která se zabývá prodejem zemědělské techniky. Práce je pomyslně rozdělena na dvě části. V první části jsou uvedeny teoretické předpoklady a následně použité metody. Druhá část aplikuje teoretické poznatky na data vybrané společnosti. Nejdříve je zhodnocena výkonnost pomocí tradičních ukazatelů rentability a následně pomocí ekonomické přidané hodnoty počítané podle metodiky Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Aby byla zajištěna lepší vypovídací schopnost, jsou hodnoty ukazatelů společnosti porovnány nejdříve s hodnotami za dané odvětví a následně s hodnotami zvoleného konkurenčního subjektu. V závěru práce jsou vyhodnoceny zjištěné poznatky a uvedena doporučení na zlepšení
Vedoucí práce: Jana Pevná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: výkonnost podniku; management [obor dipl. práce]; DuPont analýza; mezipodnikové srovnávání; diplomové práce; industrial productivity; master's theses