Modernizace kompresní stanice - Kocourková, Markéta (2016)
Diplomová práce se zabývá vícekriteriálním hodnocením variant modernizace kompresní stanice určené pro přepravu zemního plynu. Práce je pomyslně rozdělena na praktickou a teoretickou část. V teoretické části bude představen historický vývoj plynárenství a současný stav plynárenské soustavy na našem území. Dále je popsán způsob provozu kompresní stanice, jejích technologických celků a stávajících provozních procesů. Součástí teoretické části je také kapitola, která popisuje vícekriteriální metody hodnocení variant a způsob specifikace metod vhodných k sestrojení vah kritérií. Pátá kapitola obsahuje aplikační příklad, jehož cílem je zvolit vhodný způsob modernizace kompresní stanice, který by splňoval požadavky plánovaných projektů. Vytvořením doporučení pro management společnosti byl naplněn cíl diplomové práce.