Modernizace kompresní stanice - Kocourková, Markéta; Dlouhý, Martin, 1970-; Fíglová, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Diplomová práce se zabývá vícekriteriálním hodnocením variant modernizace kompresní stanice určené pro přepravu zemního plynu. Práce je pomyslně rozdělena na praktickou a teoretickou část. V teoretické části bude představen historický vývoj plynárenství a současný stav plynárenské soustavy na našem území. Dále je popsán způsob provozu kompresní stanice, jejích technologických celků a stávajících provozních procesů. Součástí teoretické části je také kapitola, která popisuje vícekriteriální metody hodnocení variant a způsob specifikace metod vhodných k sestrojení vah kritérií. Pátá kapitola obsahuje aplikační příklad, jehož cílem je zvolit vhodný způsob modernizace kompresní stanice, který by splňoval požadavky plánovaných projektů. Vytvořením doporučení pro management společnosti byl naplněn cíl diplomové práce.
Vedoucí práce: Martin Dlouhý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses