Kybernetická bezpečnost z pohledu podnikové informatiky - Kameníček, Lukáš; Buchalcevová, Alena, 1958-; Čermák, Igor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Diplomová práce řeší problematiku kybernetické bezpečnosti podnikatelských subjektů. Hlavním cílem diplomové práce je v souvislostech, v českém jazyce a méně technickou formou sestavit ucelený přehled problematiky kybernetické bezpečnosti týkající se českých podnikatelských subjektů. Práce nejprve identifikuje aktuální kybernetické hrozby, podložené příklady skutečných incidentů. Na základě hrozeb definuje kategorie podnikatelských subjektů, které jsou hrozbami ohroženy, a s ohledem na český právní řád analyzuje povinnosti kybernetickou bezpečnost při podnikání zajišťovat. Dále jsou jednotlivým kategoriím doporučena opatření nad rámec zákonných povinností a doporučeny typy testů, kterými je možné úroveň kybernetické bezpečnosti prověřit. Výstupem je i metodická pomůcka pro snazší porozumění kybernetické bezpečnosti v podnicích, která získané informace a souvislosti sumarizuje do ucelených tabulek. Očekávaným přínosem práce je, že souhrnné poznatky poslouží pro zvýšení úrovně IT bezpečnosti u českých podnikatelských subjektů.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses