Strategická analýza podniku - Kurková, Michaela (2016)
Název diplomové práce je Strategická analýza podniku. Předmětem je vypracování analýzy současného stavu pivovaru Zichovec a následné navržení vhodné strategie pro rozvoj pivovaru v budoucnu. K tomu využiji metody a analýzy externího a interního prostředí. V první části práce jsou teoreticko-metodologické faktory definující jednotlivé analýzy a zjištěné poznatky jsou následně v druhé prakticko-aplikační části diplomové práce aplikovány na daný pivovar. Vzhledem k výsledkům z druhé části je následně provedeno zhodnocení stávající strategie a na jeho základě dojde k formulování případných změn pro zlepšení rozvoje podniku