Udržitelnost veřejných financí v EU : komparace SRN a Velké Británie - Zajíček, Jakub (2015)
Diplomová práce se zabývá komparací veřejných financí Velké Británie a Spolkové republiky Německo od roku 2000 do roku 2014. Důraz klade na období finanční a hospodářské krize po roce 2008. Práce si klade za cíl identifikovat dopad finanční a ekonomické krize na udržitelnost veřejných financí obou zemí. Také zjišťuje důvody rozdílného vývoje veřejných financí obou zemí. Praktická část je členěna do tří kapitol. První kapitola se zabývá obdobím let 2000-2010. Druhá kapitola se zaměřuje na období konsolidace veřejných financí v letech 2010-2014. Poslední kapitola se pak zabývá současným vývojem a udržitelností veřejných financí obou států.