Udržitelnost veřejných financí v EU : komparace SRN a Velké Británie - Zajíček, Jakub; Bič, Josef; Šaroch, Stanislav, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce se zabývá komparací veřejných financí Velké Británie a Spolkové republiky Německo od roku 2000 do roku 2014. Důraz klade na období finanční a hospodářské krize po roce 2008. Práce si klade za cíl identifikovat dopad finanční a ekonomické krize na udržitelnost veřejných financí obou zemí. Také zjišťuje důvody rozdílného vývoje veřejných financí obou zemí. Praktická část je členěna do tří kapitol. První kapitola se zabývá obdobím let 2000-2010. Druhá kapitola se zaměřuje na období konsolidace veřejných financí v letech 2010-2014. Poslední kapitola se pak zabývá současným vývojem a udržitelností veřejných financí obou států.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses