Obchodné vzťahy medzi Slovenskou republikou a Francúzskom - Mikulcová, Alžbeta (2016)
Táto bakalárska práca sa zaoberá rozborom obchodnej spolupráce medzi Slovenskou republikou a Francúzskom a obsahuje aj kultúrne a obchodné špecifiká krajín. Práca je rozdelená na štyri kapitoly. Prvá kapitola obsahuje všeobecné informácie o Francúzsku. Druhá kapitola je zameraná na ekonomickú charakteristiku Francúzska. Tretia kapitola obsahuje rozbor zahraničného obchodu obidvoch krajín z teritoriálneho a komoditného hľadiska a rozbor vzájomnej obchodnej spolupráce. V štvrtej kapitole sú opísané kultúrne špecifiká a obchodné zvyklosti Francúzska a Slovenska.