Motivační potenciál práce a jeho využití při tvorbě motivačního programu - Filipová, Simona; Hiršová, Miloslava, 1950-; Králová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Práce se zabývá motivačním potenciálem práce ve vybraném podniku, identifikací přítomnosti charakteristik práce podle Hacmanova a Oldhamova Job Characteristics Model, jejich vnímané intenzity a důležitosti pro zaměstnance. Dále pak navržením zlepšení charakteristik práce a tedy obohacení práce zaměstnanců. Dalším cílem je zjistit spokojenost se stávajícím motivačním programem a v případě nedostatků navrhnout změny. Data jsem získala pomocí dotazníkového šetření, následně jsem odpovědi z dotazníku zpracovala pomocí popisné statistiky. V závěru práce byly navrženy možné změny v charakteristikách práce, případě změnu motivačního programu, pokud by obohacení charakteristik práce nepostačovalo
Vedoucí práce: Miloslava Hiršová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: pracovní motivace; psychologie práce; sociologie řízení; management [obor dipl. práce]; Job Characteristics Model; diplomové práce; employee motivation; psychology of work; sociology of management; master's theses