Postavení Bavorska v hospodářství Německa a možnosti spolupráce s ČR - Prokopová, Veronika (2016)
Diplomová práce se zabývá postavením Bavorska v hospodářství Německa a možnostmi spolupráce s Českou republikou. Hlavním cílem práce je pomocí analýzy nastínit postavení Bavorska v hospodářství SRN a charakterizovat jeho podnikatelské prostředí. Dalším cílem je za pomoci dotazníkového šetření zjistit,jaká jsou hlavní negativa spolupráce mezi Českou republikou a Bavorskem a navrhnout možnosti zlepšení. Práce si také klade za úkol navrhnout, v jakých oblastech by mohlo dojít k rozšíření spolupráce mezi Českou republikou a Bavorskem. Práce je rozdělena do tří kapitol, kde je čtenář postupně seznámen s Německem a Bavorskem, podnikatelským prostředím Bavorska a možnostmi spolupráce mezi ČR a Bavorskem.