Postavení Bavorska v hospodářství Německa a možnosti spolupráce s ČR - Prokopová, Veronika; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce se zabývá postavením Bavorska v hospodářství Německa a možnostmi spolupráce s Českou republikou. Hlavním cílem práce je pomocí analýzy nastínit postavení Bavorska v hospodářství SRN a charakterizovat jeho podnikatelské prostředí. Dalším cílem je za pomoci dotazníkového šetření zjistit,jaká jsou hlavní negativa spolupráce mezi Českou republikou a Bavorskem a navrhnout možnosti zlepšení. Práce si také klade za úkol navrhnout, v jakých oblastech by mohlo dojít k rozšíření spolupráce mezi Českou republikou a Bavorskem. Práce je rozdělena do tří kapitol, kde je čtenář postupně seznámen s Německem a Bavorskem, podnikatelským prostředím Bavorska a možnostmi spolupráce mezi ČR a Bavorskem.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses