Finanční analýza a mezipodnikové srovnání - Myslivcová, Iveta; Jánský, Jaroslav, 1952-; Hajdíková, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení finanční situace společnosti Zemědělství Blatná a.s. pomocí metod finanční analýzy a mezipodnikového srovnávání. V první části práce jsou vysvětleny základní pojmy spojené s tématem a vybrané metody hodnocení finanční situace. Dále jsou zde také uvedeny metody mezipodnikového srovnávání. V druhé části práce jsou tyto teoretické poznatky aplikovány ve společnosti Zemědělství Blatná a.s. Pro lepší vypovídací schopnost ukazatelů jsou jednotlivé výsledky porovná-ny s výsledky akciové společnosti Agraspol Předmíř a. s. a Zemědělského obchodního družstva Němětice. V závěru práce jsou shrnuty jednotlivé výsledky a navržena vhodná opatření, jak zlepšit finanční situaci společnosti Zemědělství Blatná a.s.
Vedoucí práce: Jaroslav Jánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: finanční analýza; srovnávací metody; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial analysis; comparative methods; master's theses