Google Web Toolkit - Remiš, Michael; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Šlajchrt, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem enterprise aplikací pomocí sady nástrojů GWT (Google Web Toolkit). GWT je platforma pro vývoj webových aplikací pomocí jazyka Java, původně vyvíjená společností Google Inc. Jedná se o moderní sadu nástrojů pro tvorbu tzv. Rich Internet Applications (v překladu bohatá internetová aplikace), což jsou internetové interaktivní aplikace, které mají podobné vlastnosti a ovládání jako grafické desktopové aplikace. V teoretické části je čtenář nejdříve seznámen s historií platformy GWT a základním principy práce s tímto nástrojem včetně kompilace a ladícího režimu. Podrobně jsou pak popsána pokročilá témata z oblasti vývoje aplikací: tvorba uživatelského rozhraní, lokalizace logování, MVP architektura, komunikace se serverem a ukládání dat. V závěru práce je diskutována vhodnost začlenění platformy GWT do výuky. V praktické části jsou jednotlivá témata demonstrována na praktických ukázkách. Ukázky tvoří možný základ budoucí enterprise aplikace. Funkčnost dílčích ukázek je předvedena na ukázkové aplikaci z bankovního prostředí.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses