Vývoj tchaj-wanské ekonomiky v 21. století - Jašková, Karolína (2015)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení hospodářského vývoje ekonomiky Tchaj-wanu s důrazem na vývoj v 21. století. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol, z nichž první je zaměřena na vývoj a charakteristiku ekonomiky z pohledu historického a aktuálního za použití makroekonomických ukazatelů. Druhá kapitola se zabývá odvětvovou strukturou ekonomiky Tchaj-wanu, jejím popisem, změnami a vývojem v čase. Třetí kapitola pojednává o hlavních aktuálních problémech Tchaj-wanu, jako jsou nízká porodnost a stárnutí populace, znečištění životního prostředí a obchodní závislost na Číně.