Vývoj tchaj-wanské ekonomiky v 21. století - Jašková, Karolína; De Castro, Tereza; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení hospodářského vývoje ekonomiky Tchaj-wanu s důrazem na vývoj v 21. století. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol, z nichž první je zaměřena na vývoj a charakteristiku ekonomiky z pohledu historického a aktuálního za použití makroekonomických ukazatelů. Druhá kapitola se zabývá odvětvovou strukturou ekonomiky Tchaj-wanu, jejím popisem, změnami a vývojem v čase. Třetí kapitola pojednává o hlavních aktuálních problémech Tchaj-wanu, jako jsou nízká porodnost a stárnutí populace, znečištění životního prostředí a obchodní závislost na Číně.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses