Světový trh s osvětlovací technikou a pozice ČR na tomto trhu - Šimetková, Tereza (2016)
Tato diplomová práce analyzuje trh s osvětlovací technikou a hodnotí pozici České republiky na tomto trhu. První část práce je věnována teoretickému úvodu do problematiky světelné techniky. Dále se diplomová práce věnuje vztahu mezi trhem s osvětlením a energetickým sektorem, a to zejména v souvislosti s politikou energetické efektivity. Samotná analýza trhu je zaměřena především na sektor všeobecného osvětlení, který tvoří největší a nejdůležitější segment trhu s osvětlením. Vývoj českého trhu je pak zasazen do kontextu světového, resp. evropského. Součástí práce je také rozbor aktuálních trendů v oblasti světelné techniky a výzkum provedený mezi výrobci osvětlení.