Světový trh s osvětlovací technikou a pozice ČR na tomto trhu - Šimetková, Tereza; Gullová, Soňa, 1954-; Klosová, Anna, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato diplomová práce analyzuje trh s osvětlovací technikou a hodnotí pozici České republiky na tomto trhu. První část práce je věnována teoretickému úvodu do problematiky světelné techniky. Dále se diplomová práce věnuje vztahu mezi trhem s osvětlením a energetickým sektorem, a to zejména v souvislosti s politikou energetické efektivity. Samotná analýza trhu je zaměřena především na sektor všeobecného osvětlení, který tvoří největší a nejdůležitější segment trhu s osvětlením. Vývoj českého trhu je pak zasazen do kontextu světového, resp. evropského. Součástí práce je také rozbor aktuálních trendů v oblasti světelné techniky a výzkum provedený mezi výrobci osvětlení.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses