Uprchlická krize 2015 a politika České republiky - Woloszczuková, Kristýna; Prorok, Vladimír, 1956-; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce se zabývá aktuální problematikou fenoménu uprchlictví na pozadí syrské krize a důsledky, které může mít migrační krize na stabilitu a politickou situaci ve vybrané oblasti. Vzhledem k tomu, že krizi v Sýrii pociťuje nejen blízkovýchodní region, je cílem práce zmapovat vliv krize na státy Evropské unie (v rámci společných politik) se zaměřením na Českou republiku. I přes nejrůznější snahy mezinárodní komunity, vč. Evropské Unie a samotné ČR, se v krátkodobém až střednědobém časovém rámci krize nechýlí ke konci a je potřeba se soustředit na možné negativní důsledky, které by s sebou mohla přinést. Cílem diplomové práce je odhalit politické důsledky, které uprchlická krize může v zemi vyvolat. ČR je prakticky zasažena krizí v malém měřítku, přesto je však hlavní hypotézou, že migrační vlna, která momentálně míří na evropský kontinent, má vliv na její politickou scénu. Práce se zejména zaměřuje na téma rozšiřování extremismu v české veřejnosti a s tím spojenou extremizaci politické scény.
Vedoucí práce: Vladimír Prorok
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses