Aktivity odborových svazů v ČR - Štáhlová, Eva (2013)
Práce se věnuje aktivitám odborového hnutí v České republice na příkladu ČMKOS. Představeny jsou myšlenkové proudy, které ovlivnily směřování odborového hnutí a historický vývoj na českém území. Dále se práce věnuje roli odborů v době transformace a jakou roli mají odbory dnes. Jaká je jejich pozice, jakým výzvám čelí a jaké nástroje pro prosazování svých zájmů používají. Analýza se věnuje ČMKOS a zabývá se mimo jiné personálním obsazením a vztahům s politickými stranami. Poslední část je věnována rozboru mediálního pokrytí, které se odborům, konkrétně ČMKOS dostává.