Aktivity odborových svazů v ČR - Štáhlová, Eva; Vymětal, Petr; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce se věnuje aktivitám odborového hnutí v České republice na příkladu ČMKOS. Představeny jsou myšlenkové proudy, které ovlivnily směřování odborového hnutí a historický vývoj na českém území. Dále se práce věnuje roli odborů v době transformace a jakou roli mají odbory dnes. Jaká je jejich pozice, jakým výzvám čelí a jaké nástroje pro prosazování svých zájmů používají. Analýza se věnuje ČMKOS a zabývá se mimo jiné personálním obsazením a vztahům s politickými stranami. Poslední část je věnována rozboru mediálního pokrytí, které se odborům, konkrétně ČMKOS dostává.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses