Analýza nákladů léčby karcinomu prostaty - Plánka, Martin; Lešetický, Ondřej; Mlčák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2013)
Diplomová práce se zabývá karcinomem prostaty, obsahuje informace o tomto onemocnění a v praktické části se zabývám náklady, které jsou vynakládány na léčbu karcinomu prostaty. Teoretická část představuje karcinom prostaty, jeho příznaky, rizikové faktory, prevenci a diagnostiku. Dále představuje způsoby léčby karcinomu prostaty a jeho klasifikaci a zařazení do stádií. V praktické části jsou vyčísleny náklady na jednotlivé modality léčby karcinomu prostaty. Tyto náklady jsou porovnány s daty získanými v Nemocnici v Jihlavě při léčbě tohoto onemocnění. V závěru sumarizuji nákladovost léčby karcinomu prostaty a rozebírám vhodnost včasného screeningu onemocnění
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: karcinom prostaty; onkologická terapie; řízení nákladů; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; prostate carcinoma; cancer therapy; cost control; master's theses