Finanční analýza firmy HOTEL, s.r.o. - Němcová, Barbora (2016)
Práce Finanční analýza firmy Hotel, s.r.o. se zabývá hodnocením finanční situace dané společnosti za období let 2012 až 2015 na základě získaných základních informací o podniku a dat z účetních výkazů. V rámci práce jsou využívány základní metody finanční analýzy, jako jsou analýzy absolutních, rozdílových a poměrových ukazatelů. V závěru praktické části jsou pak aplikovány souhrnné metody hodnocení, které mají za cíl pomocí jednoho čísla komplexně charakterizovat finanční situaci podniku. Cílem této práce je popsat výsledné hodnoty analýz, posoudit vývoj dosažených výsledků v čase a porovnat je s průměrnými hodnotami v odvětví.