Kultúrne štandardy USA - Vojáčková, Zuzana; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vojtíšek, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cieľom diplomovej práce je pomocou analýzy kultúrnych štandardov popísať rysy americkej kultúry, využiť ich na porovnanie so slovenskou kultúrou a vytvoriť súbor doporučení pre jednoduchšiu adaptáciu Slovákov v USA. Práca je rozdelená na tri časti - teoretickú, praktickú a empirickú. V teoretickej časti definujeme pojmy kultúra, kultúrne štandardy a kultúrne dimenzie a na ich základe porovnávame rysy americkej a slovenskej kultúry. Praktická časť sa venuje charakteristike USA - národným symbolom, histórii, geografii, náboženstvu, obyvateľstvu, ekonomike, politickému systému, rysom trhu USA, vplyvom globalizácie a špecifikám firemného prostredia USA. Empirická časť skúma pomocou dotazníkovéhho šetrenia pohľad Slovákov na americkú kultúru. Výsledkom práce je manuál, ktorý sme vytvorili vyhodnotením informácií pomocou metód syntézy a porovnávania.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses