Formy spolupráce obcí - Svoboda, Vít (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku spolupráce obcí v České republice. V první části práce jsou zkoumány formy, pomocí nichž mohou obce v ČR spolupracovat, důvody a motivace, které je vedou k založení spolupráce a legislativní opatření. Druhá část práce se zabývá vybraným vzorkem obcí, v rámci něhož jsou pomocí dotazníkové metody zkoumány důvody ke spolupracování s ostatními obcemi a nejčastější formy spolupráce. V závěru práce jsou stanoveny klady a zápory zkoumaného vzorku