Formy spolupráce obcí - Svoboda, Vít; Krbová, Jana, 1962-; Pucandlová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku spolupráce obcí v České republice. V první části práce jsou zkoumány formy, pomocí nichž mohou obce v ČR spolupracovat, důvody a motivace, které je vedou k založení spolupráce a legislativní opatření. Druhá část práce se zabývá vybraným vzorkem obcí, v rámci něhož jsou pomocí dotazníkové metody zkoumány důvody ke spolupracování s ostatními obcemi a nejčastější formy spolupráce. V závěru práce jsou stanoveny klady a zápory zkoumaného vzorku
Vedoucí práce: Jana Krbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: mikroregiony; euroregion; přeshraniční spolupráce; spolupráce obcí; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; microregions; transborder cooperation; cooperation of municipalities; bachelor's theses