Sociální podnikání nevládních neziskových organizací (integrační sociální podnik alternativním nástrojem financování hlavní činnosti NNO) - Nováková, Anna (2016)
Předmětem diplomové práce je návrh integračního sociálního podniku nevládní neziskové organizace SOS dětské vesničky, z.s. Návrh nabývá podoby podnikatelského plánu a vychází z potřeby Spolku snížit svou finanční závislost na externích zdrojích financování. Podnikatelský plán je návrhem integračního sociálního podniku, který plní funkci alternativního nástroje financování hlavních aktivit Spolku. Metodou analýzy SWOT jsou v práci seskupeny a vyhodnoceny dostupné informace z vnějšího a vnitřního prostředí podniku Spolku, práce dále využívá nástrojů ekonomické a finanční analýzy za účelem stanovení bodu zvratu a finanční potřeby pro chod sociálního podniku v prvních třech letech provozu. Výsledkem práce jsou nové závěry, návrh a doporučení způsobu realizace sociálního podniku