Sociální podnikání nevládních neziskových organizací (integrační sociální podnik alternativním nástrojem financování hlavní činnosti NNO) - Nováková, Anna; Krbová, Jana, 1962-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Předmětem diplomové práce je návrh integračního sociálního podniku nevládní neziskové organizace SOS dětské vesničky, z.s. Návrh nabývá podoby podnikatelského plánu a vychází z potřeby Spolku snížit svou finanční závislost na externích zdrojích financování. Podnikatelský plán je návrhem integračního sociálního podniku, který plní funkci alternativního nástroje financování hlavních aktivit Spolku. Metodou analýzy SWOT jsou v práci seskupeny a vyhodnoceny dostupné informace z vnějšího a vnitřního prostředí podniku Spolku, práce dále využívá nástrojů ekonomické a finanční analýzy za účelem stanovení bodu zvratu a finanční potřeby pro chod sociálního podniku v prvních třech letech provozu. Výsledkem práce jsou nové závěry, návrh a doporučení způsobu realizace sociálního podniku
Vedoucí práce: Jana Krbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: podnikatelské projekty; sociální podniky; neziskové organizace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; business planning; social enterprises; nonprofit organizations; master's theses